Mivel anno hosszú ideje nem találtam munkát, ezért úgy gondoltam, saját kezembe veszem sorsomat.
Három szakmám van, érettségi után munkatapasztalatok, majd főiskola, nyelvek.. tehetségesnek és okosnak érzem magam, s egyszerűen nevetségesnek tartom ezt a társadalmat, hogy semmiféle lehetőséget nem nyújt munkára, éhezni hagyja gyermekeit, esetleg hogy elveszítse feje felől egyetlen biztoságos támaszát, az otthonát. Velem nem így történt hála az égnek, de nagyon sokakkal igen. Az biztos, hogy nagy kitartást és erőt igényel a túlélés.
Ha már a politikánál tartunk: Ki mit gondol erről?
Esetleg melyik oldalon áll? Jobbra vagy balra tekinget?

Mindenesetre én nem bízom magam s az életemet a jobb vagy bal sorsra, s várva a sült galambot, hogy valamelyik párt is biztosítani fogja a megérdemelt, alapvető életfeltételeket. Elkezdtem lerakni saját vállalkozásom alapjait.
Az a legbiztosabb munka, ha az ember saját magának tud dolgozni. A legbizonytalanabb viszont az alkalmazotti lét, sajnos, a mai világban. Hiszen bármikor mondhatják a drága munkaadók, hogy "Viszlát!". Őket nem fogja érdekelni, mi lesz utána a sorsod, csak a saját biztonsága. Saját cég esetén mik a lehetőségek? Szerintem saját magadat nem fogod kirúgni ;-)
Pl.: Imádsz varrni. Mennyivel van több esélye annak a munkaadónak a fennmaradásra, melynek dolgozol, mintha saját magad teremted meg, hogy szolgáltatásodat értékesítsd. Ugye, hogy semmivel? Sőt, az egész bevétel a tied lehet, míg alkalmazottként esetleg megkapod azt a kemény minimálbért, melyért egész nap robotolsz.

Így teljesülhetnek régi vágyaid is, hobbyd lehet a munkád, melyért még pénzt is kaphatsz. Hogy melyek ezek? Írj nyugodtan, s én segítek felismerni a benned rejlő lehetőségeket.

 

Szerző: Geena007  2010.04.06. 23:22 Szólj hozzá!

Címkék: politika munka segítség ezotéria szolgáltatás pénz lét vágy szakma állam lehetőségek sors vállalkozás tehetség lehetőség minimálbér hobby túlélés alkalmazott teljesül

A bejegyzés trackback címe:

https://geena007.blog.hu/api/trackback/id/tr261900443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása